Bursa İl Koordinatörlüğü

BURSA'DA BÖLGESEL EĞİTİM ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ




14-16 Ocak tarihlerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü organizasyonunda Bursa, Kütahya, Manisa ve Çanakkale Tkdk İl Koordinatörlükleri ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri temsilcilerinin katılımı ile Bursa’da Tarım ve Gıda Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması Tedbiri Bölgesel Eğitim Programı Çalıştayı düzenlenmiştir.
Çalıştay, İl Koordinatörümüz Temel Naci KARSLI, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer ÇELİK ve Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire  Başkanı Ali ERGİN tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başladı.
IPARD Programı Yönetim Otoritesi 103 Tedbiri sorumlusu Doç. Dr. Hüdayi ERCOŞKUN tarafından IPARD Programı ve 103 Tedbiri, Peter SZILAGYI tarafından Macaristan’daki Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasına yönelik yatırımlar, İl Koordinatörlüğümüz Uzmanları Bünyamin YAVUZ, Kerem Oğuz ŞİMİT ve Hasan ÖZBEY tarafından  Başvuru Paketi, İş Planı ve Teknik Proje Hazırlama ve Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından Gıda Endüstrisinin AB’ye uyumu konulu sunumlar gerçekleştirilmiştir.
Toplantıda katılımcı iller kendi illerinin tarım ve balıkçılık ürünleri üretimi kapasitesi, üretilen ve işlenen ürün miktarları ile gıda sanayisinin 5996 sayılı kanuna uyumu, modernizasyon veren işletmeler, modernizasyon vermeyen işletmeler hakkında bilgi vermişlerdir.
Ayrıca 5996 Sayılı Kanuna uyumlu olan işletme verileri kullanılarak her bir ilde üretilen tarımsal ürünlerin miktarı, o ilde yapılması gereken yatırımların neler olduğu, ilde var olan işleme tesislerinin kapasiteleri ve üretim miktarları karşılaştırılarak eksik ya da fazla kapasite tespiti ve yatırım yapılması gereken alanlar belirlenmesi üzerine grup çalışması yapılmıştır.
İl bazında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ile çalıştay sona ermiştir.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Cimer