Bursa İl Koordinatörlüğü

Kamuoyuna Duyuru (Tüzel Kişilerde Temsil ve İlzam)


IPARD II Programı 1. Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında;

TÜZEL KİŞİLERDE TEMSİL VE İLZAM KONUSUNA İLİŞKİN;

IPARD II Programı 1. Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında proje başvurusu yapabilecek potansiyel faydalanıcılarımızın başvuru yapabilmelerine yönelik Başvuru Çağrı Rehberlerimizde genel ve spesifik uygunluk kriterleri başlığı altında başvuru kriterlerini sağlamak amacıyla “Başvuru işlemleri ve destek almaya hak kazanılması halinde TKDK ile yapılacak işlemler, gerçek kişilerde başvuru sahibinin kendisi veya yasal temsilcisi, tüzel kişilerde ise tüzel kişilik tarafından temsil ve ilzama yetkilendirilmiş kişi(ler) tarafından yürütülmelidir. Söz konusu kişinin tüzel kişiliği veya gerçek kişiyi bu anlamda temsil etmeye yetkili olduğuna dair imza sirküleri veya vekâletname başvuru paketinde sunulmalıdır.”

İfadesinin yanı sıra;
“Tüzel kişilikler için, TKDK nezdinde tüzel kişiliği temsil ve ilzama yetkili olan kişi veya kişilerin bilgileri TKDK’ya sunulmuş olan noter onaylı imza sirkülerinde yer almalıdır. Eğer tüzel kişiliği TKDK nezdinde temsil ve ilzama yetkili olan birden fazla kişi bulunuyor ise, yetkili kişi tarafından sağlanması gereken uygunluk, sıralama ve yardım oranı kriterleri tüm yetkili kişiler için kontrol edilecektir (örneğin yaş ve mesleki yeterlilik kriteri).” İfadesi yer almaktadır.

Uygulama da herhangi bir sorun yaşanmaması adına, tüzel kişiliklerde “TKDK nezdinde tüzel kişiliği temsil ve ilzama yetkili” olarak tanımlanmış ve bu yetkiye sahip kişi/ kişilerden yalnızca birinin “genel uygunluk kriterlerini” sağlaması ve başvuru yapabilmesi uygun olup, ayrıca ilgili kriterlere haiz ise “ sıralama kriterleri” kapsamında ek puan alabilecektir.

Ayrıca;

101 SEKTÖRÜ SIRALAMA KRİTERLERİNE İLİŞKİN;

IPARD II Programında “Tarımsal İşletmelere Yatırım” sektörü kapsamında sıralama kriterlerinde “Yatırımın sonunda nihai kapasitesi, aşağıda belirtilen eşik değerlerden daha düşük olan küçük ölçekli tarım işletmeleri: Süt üreticileri için; 50 süt ineği, 25 süt veren manda veya 250 koyun ya da keçi. Et üreticileri için; 100 sığır veya 250 koyun ya da keçi. 25,000 broyler. 50,000 yumurta tavuğu. 4,000 hindi. 1,500 kaz.” ifadesi yer almaktadır. Uygulama da sorun yaşanmaması adına belirtilen değerlerden daha düşük ölçeklerde yapılacak yatırımlar sıralama kriterleri açısından puan alabilecektir.

Bilgilerinize sunulur.

    Cimer